Symfonia, Steengroeve in Concert

rc.aspx

Van 8 t/m 10 augustus heb ik de eer om de beroemde Koningin van de Nacht-aria te zingen tijdens Symfonia in concert. Hiermee gaat een 18 jaar lang gekoesterde wens in vervulling en ik verheug me dan ook enorm op deze concerten. Het motto is: van House tot Strauss.

Daal deze zomer af in de mysterieuze steengroeve voor een uniek en theatraal concert in een indrukwekkende ambiance. Vanaf het moment dat u de poort van Symfonia passeert begint uw ontdekkingsreis door deze wonderlijke wereld, waar muziek klinkt tot na middernacht.


Meer dan 200 regionale muzikanten, percussionisten en zangers vonden elkaar in het EAMO (het Eerste Achterhoeks Metropool Orkest) en staan -dankzij speciaal voor dit concert geschreven arrangementen- garant voor een geheel eigen “sound”, die het beste van een symfonisch orkest, een bigband en een popband samen laat smelten. Het repertoire dat zij spelen vliegt dan ook van house tot Strauss (en weer terug); klassieke meesterwerken wisselen af met bombastische popsongs, klein en intiem gespeelde filmmuziek en verrassende mash-ups van verschillende muziekstijlen. Ook brengt Symfonia een ode aan de opvoeringen van de opera “Die Zauberflöte” in de steengroeve eind jaren ’80, met o.a. de legendarische aria van de koningin van de nacht…


En verder klinkt er muziek van: Kyteman, the Beatles, Ravel (Bolero), Coldplay, Louis Armstrong, Josh Groban, Michael Jackson, Sibelius, Sinead O’Connor, Vivaldi en nog zoveel meer!