Zin in zingen? Welkom!
logomuzecollectief

Er is een prachtig instrument dat iedereen altijd bij zich heeft: de stem.

Wil je graag zingen? Wil je ontdekken wat je stem allemaal te vertellen heeft?


Mijn lespraktijk staat open voor alle leeftijden. Iedereen die klankrijk en op een natuurlijke manier wil zingen is welkom!
Als zelfstandig zangdocent ben ik verbonden aan het Muzecollectief te Zutphen.
Ik ben lid van de Vereniging van Zangpedagogen.
Op dit moment zit mijn lespraktijk behoorlijk vol. Maar neem gerust contact met me op voor meer informatie en toekomstige mogelijkheden!


LESDAGEN en LOCATIES:

Maandag:
10:00 - 13:00 uur individuele lessen volwassenen, locatie Marsweg 115-1 Zutphen (wachtlijst)
15:00 - 18:00 uur Individuele wekelijkse lessen 5-20 jaar, locatie Muzehof Zutphen (wachtlijst)
19:15 - 21:15 uur individuele lessen jongeren en volwassenen, locatie Marsweg (wachtlijst)

Woensdag:
10:00 - 13:30 uur individuele lessen volwassenen, loacatie Marsweg 115-1 Zutphen (wachtlijst)
15:00 - 18:00 uur individuele wekelijkse lessen 12-20 jaar, locatie Marsweg 115-1 (wachtlijst)

Dinsdag en donderdag: individuele lessen volwassenen, Lichtenberger-methode. Alleen op losse afspraak. Locatie Marsweg 115-1 (wachtlijst)

Voor informatie over lesduur en tarieven: zie tarieven. AANMELDING voor de wachtlijst en vragen: info@ivettevanlaar.nl

De lessen:
Het ontwikkelen van je eigen stemgeluid, klankgericht zingen en je eigen ideeën over de muziek staan centraal in de lessen.
Samenspel met anderen wordt gestimuleerd. Er zijn gedurende het jaar regelmatig voorspeelavonden en projecten waar je aan mee kunt doen.

Je eigen wensen wat zingen betreft zijn belangrijk. We zoeken dan ook samen naar repertoire dat je aanspreekt èn binnen de (groei)mogelijkheden van je stem ligt. Ik kijk naar wat de leerling nodig heeft. Een leerling van 4 vraagt een heel andere aanpak dan een leerling van 10, of 17 of 70...
Ik begeleid tijdens de lessen altijd op de piano en werk zo min mogelijk met karaoke-versies, omdat ik graag wil dat je zelf je eigen tempo kunt bepalen en je eigen interpretatie aan een lied kunt geven. Met kinderen tussen 4 en 11 jaar werk ik in mijn lessen ook veel met improvisaties en worden er regelmatig kleine ritme instrumentjes en boomwhackers ingezet tijdens de les.

Het is zeker ook mogelijk om lessen te volgen die louter op klank, de ontwikkeling van je eigen stemgeluid gericht zijn (Lichtenberger-methode)

18 jaar ervaring. Een lespraktijk vol ontwikkeling:
Tijdens mijn studies solozang (klassiek) aan de conservatoria Enschede en Arnhem heb ik me gespecialiseerd in het werken met de kinderstem omdat ik het heel belangrijk vind dat er vanaf jonge leeftijd gezongen wordt. Zo gaf ik tien jaar lang les aan Stadsjongenskoor Oldenzaal. Ik geef regelmatig korte cursussen voor kinderen vanaf 4 jaar, verzorg workshops "Zang in de Klas" en lessen over opera op basisscholen. Samen met collega's heb ik een leerlijn muziek en drama voor de Poolsterscholen (o.a Propschool Lochem) ontwikkeld. De afgelopen tijd komen er steeds meer "bijzondere" kinderen in mijn lespraktijk. Denk hier bijvoorbeeld aan kinderen met autisme, kinderen met gehoorproblemen of blinde kinderen. Zij dagen me uit nieuwe wegen te bewandelen en dat doe ik met groot plezier!

Naast kinderen en jongeren werk ik ook veel met volwassenen en ouderen. Zowel individueel als projectmatig en in samenwerking met andere collega's.
Samen met percussioniste Tessa Valstar heb ik een cursus " Over de drempel " speciaal voor basisschoolleerkrachten ontwikkeld.
In samenwerking met celliste Marike Tuin verzorg ik muziek-educatieve projecten voor ouderen, zoals het Zauberflöte Operaproject en Livelong Learning in Music-projecten.
Op verzoek verzorg ik stemvormingscursussen voor koren.

Dat ik me als docent blijf ontwikkelen en investeer in mijn lespraktijk, spreekt voor mij vanzelf. Sinds ik met de Lichtenberger-methode werk is er ook in mijn lespraktijk veel aan het veranderen. Ik ben dan ook erg blij dat ik de opleiding " Fortbildung angewandte Stimmphysiologie" en de "Studiengang" aan het Lichtenberger-Institut in Duitsland kon volgen om erkend Lichtenberger-Methode Pedagoge te kunnen worden. Een enorme verrijking voor mezelf en voor mijn lespraktijk! www.lichtenberger-institut.de

Het nieuwste project binnen mijn lespraktijk zijn de Klanktuindagen. Deze vinden plaats in de Vinca-tuin te Olst. zie www.klanktuin.nl